Bestall
samtal
konsultation
sv
+46 762 810 850

Artikel → Hur man väljer en duschkabin?

Duschrum - design perfekt för små badrum. Detta är en förenklad version av duschkabin. Sidoväggen och dörren är monterad direkt på väggen.
De viktigaste komponenterna i hörnet - fack och dörrar, bifoga en plats för själen. Duschrum mycket praktisk att använda. Det sparar verkligen utrymme, eftersom dess dimensioner som börjar med 0,8h0,8m. Den vanligaste design består av en duschvägg med en bricka, även om inte alla köper pall. Om badrummet är helt täckt med kakel, kan duschkabin rymma en vägg som redan kaklat, göra ett hål i golvet för att tömma ut vattnet och köpa duschvägg (dörrar kan vara antingen glidande, och som en enda partition). Om du är en minimalistisk, då detta skulle vara tillräckligt.
Naturligtvis, redo att duscha Stugorna är mycket bekväma, men de är ofta helt stängd, och inte hela kroppen tål höga temperaturer och ånga. I sådana fall är det bättre att installera en dusch område med en öppen topp.
Typer av duschväggar
Duschhörn kan uppdelas i form design och material som utgör väggen och pallen.
halvcirkelformad dusch ugolokZachastuyu upprätta en halvcirkelformad dusch, standard torget (vägg till vägg i hörnet) och rektangeln (endast en intilliggande väggen). Skjutdörrssystemet, singel, dubbel och trippel - det är ett val varje person, med hänsyn till de funktioner och layout av lägenheten finansiering. Förresten, inte nödvändigtvis göra det stängda området kan begränsas och en partition.
Du kan också välja form av lastpallar. De är naturligtvis inte kan vara djupa, de är alltid små, och är endast avsedda för att duscha. Möjliga modeller varierar, men bland dem klassiker - torget, rundade, rektangulära. Du kan välja att installera en pall med komplex form. Materialen som utgör facken, varierad. De kommer i akryl av Kwara (en blandning av kvarts och akryl), keramik, emalj, stål och gjutjärn (nu mycket sällsynt). Men den mest populära material för facket - akryl.
Det är värt att komma ihåg att vinkeln av dusch - det är inte en bokstavlig namngivning. Sådana duschar kan placeras inte bara traditionellt hörnbadkar. Strukturen kan vara intill endast en av väggarna, och formen kan vara rundade dörrar (radiella) och rektangulära. I allmänhet är fantasy här vart du kan vända.
rektangulär dusch ugolokPeregorodki duschvägg kännetecknas av sin design. Dörrar är vanligen tillverkade av härdat glas eller akryl, kan framställas av ett transparent, opakt eller färgat material i form av mönster och färgades med konstnärliga inslag.
Tips för att välja en duschvägg
Duschhörn är bekväma i att komponenterna i konstruktionen kan köpas separat. Först måste vi bestämma storleken och formen på pannan, som kommer att vara som mest till dimensionerna hos badrummet.
Det är värt att notera att ofta tillverkarna lämnar duschväggar med bricka tillsammans. Detta underlättar valet av komponenter. Men det händer att facket inte är tillgänglig, och det är där du måste vara försiktig. Även om storleken kommer att vara lämpliga, ofta panorera, till exempel, kan den spanska tillverkaren inte docka med de kinesiska vakterna. Föredrar ett varumärke.
Dörrar för duschväggar är tillverkade av akryl eller glas. Men glaset, om än dyrare, men ändå bättre. Detta material härdas temperatur, slagtålig och säkrare.
kvadrat dusch ugolokObratite noteringar via vilken systemet öppnar dörrar - rulle eller krokar. Systemet krokar opålitliga, ofta går sönder och går inte så smidigt. Men när du kommer till butiken, din favoritmodell försöker bara att skaka. Ramen måste vara styv. Om badkar badkar är inte stabil, då denna modell är bättre att inte köpa - dusch kommer att svänga med gånger starkare.
Var noga med att fråga om dörren är att antiplagovoe locket. Det är vattenavvisande beläggning skyddar mot fukt din dusch, och det kommer att pågå längre.
När du väljer en duschvägg fack valt en modell med en korrugerad yta. Det är halkfri yta är säkrare än smidig. Material pall nummer ett - akryl. Eftersom den snabbt värms upp och håller kvar värme under lång tid.
Kontrollera fästet och pallen, så det inte sag. Det är önskvärt att de fyra benen kompletterades med diagonala balkar, eller ännu bättre närvaro av en ytterligare etapp i centrum.
HUR duschhörna
Badrum - Detta aggregat är ganska enkelt tekniskt. Det kan göras oberoende av varandra. Installationen kan ta en duschvägg utan några finansiella kostnader på egen hand.
Installation av duschvägg ska starta först och främst med förbehandling. Avdragare på golv och väggar bör vara helt slät kakel och installation av framtida byggnation.
Duschrum egna händer
Du bör börja med installationen av dusch facket. Det finns två alternativ. Det kan sättas på golvet, till fots, eller göra en fördjupning i golvet, och sedan justera slips efter installationen. Andra utföringsformen mödosamt, men mer tillförlitlig.
Innan du lägger pannan i urtaget, pre fästa benen (under varje sätta kartongbitar). Följande gör kant gemensam fördjupning - kanterna bör vara släta.
Kontrollera sedan att se om väggen i 90 graders vinkel. Brickan bör vara exakt intill väggen. Nu kan du montera röret till avloppet. Var noga med att kontrollera att avloppet med ett rör. Senare i den färdiga fördjupningen försiktigt sänka facket. Nu är det bara behöver installera duschset, mixer och säkra metallucka. Staket är fasta mycket enkelt, med hjälp av särskilda anordningar till golv och tak.

Made by SoftUniq © 2015, Hardstone Sverige