Bestall
samtal
konsultation
sv
+46 762 810 850

Artikel → Hur lägga kakel ...

Vilket alternativ att välja placering?

Du kan välja mellan flera alternativ installation:

Tabell utnämningar och användning av plattor
Tabell möten och användning av plattor.

Direkt styling - det enklaste alternativet, är det lätt att hantera även nybörjare. Om taket är låg, kommer det att se bra rektangulära plattor, som direkt. Detta bidrar till att visuellt höja väggarna.
Att lägga plattorna kan vara diagonalt. Det här alternativet rekommenderas för fyrkantiga rum. Tack vare honom, kan du justera sneda väggar.
Detta är ett konkret plus diagonal tegel. Detta kräver dock en del murverk färdigheter.
Spread kan fördelas. Dekorera rummet på detta sätt, med användning av 2-kakel färger. Chess murverk rum som lämpar sig för den kvadratiska formen.
Stapling varje ny rad förskjuten med avseende på den föregående.
Den här metoden är idealisk för badrum, med en rektangulär form. För detta ändamål är det önskvärt att använda ett material med en rektangulär aspektförhållande av 2: 1. Det vill säga, längden - 60 cm, och bredden - 30 cm.
Mosaik. Den finns i olika färger och storlekar. Det är svårt hårt arbete, kan det endast utföra experter inom sitt område. Men att ha en stor önskan att lära sig hur detta är möjligt.

Innan om plattorna, väggarna måste mäta och beräkna området. Plattor säljs per 1 m². Köp den måste vara med en aktie (men inte mindre än 5%), som en del av ett äktenskap borta.

Genom att välja om på planen linjal och penna som behövs för att markera platsen för plattorna i rader. Om du planerar att installera dekorativa element, gränser, etc., och sedan markera sin plats. Försök att se till att hörn av rummet och dörren var inte smala remsor av kakel.

Verktyg och material:

bindemedel för bindning av plattor. Det måste spädas med vatten;
injekteringsbruk;
Bulgariska;
container avel lim;
borra med ett blandningsmunstycke;
murslev;
svamp för att avlägsna överflödigt lim;
nivå;
korund bar - praktiskt att slipa hand skära plattor;
kakel korsar för att bilda en söm.
Tillbaka till väggytor oglavleniyuPodgotovka detaljerad plan om keramiska plattor
En detaljerad plan om keramiska plattor.

Innan om plattorna, förbereda noggrant väggen. Detta steg är mycket viktigt. På grund av dess kvalitet direkt påverkar utseendet på den framtida beläggningen och dess hållbarhet.

Först försiktigt bort alla gamla finish. Torka sedan försiktigt dammet från väggen och med hjälp av en nivå, kontrollera dem vertikalt. Om de är ojämna, kontrollera anpassa dem. Detta kommer att hjälpa dig gips. Därefter är det önskvärt att hålla väggarna 2 veckor, vilket gör att gips torka ordentligt.

Glöm inte primern, är det mycket viktigt i arbetet. Primer jämnar porerna och främjar god vidhäftning av lim. Om du vill köpa badvattnet resistenta primer.

Tillbaka till oglavleniyuPoetapnaya guide
Om kakel - inte en mycket komplicerad process, men det viktigaste - att observera den omsorg och noggrannhet, kontrollera vågräta och lodräta rader.

Hela arbetet består av flera steg:

Innan om plattorna, satte den nedersta raden, utan att använda lim. Så du kan välja den optimala systemet för installation.
Om efter installationen rättegången, när du sätter alla hela brickor på väggen med en bredd av mindre än 25 mm gap, ändra principen om stapling.
Det är lättare att skära den första brickan än sedan anpassas till gapet.
Märk väggdelarna, som kommer att staplas första och den sista brickan i raden.
Mark lod vertikala rader, noga se till att det inte fanns någon avvikelse.
När du väljer en layout, anser att vid korsningen av bottenplattan var inte problemfri. På ytan av de kritmärket partierna, är vars höjd är lika med den 4: e plattor.

På den erhållna sektorn är det lätt att lägga plattor, färdig orsakar lim.

under installationen, se till att alla rader var raka. Om du märker några avvikelser omedelbart för att eliminera dem;
om kakel i badrummet, på kanterna anordnade kors. Denna teknik gör det möjligt att göra kakel sömmarna av samma tjocklek på hela ytan;
vissa mästare uppmanas att hålla plattorna på cement. Men för nybörjare, är det önskvärt att arbeta med lim, eftersom framställning av en lämplig lösning är mycket svårare.
För olika typer av lim är olika verktyg. Vanligtvis tillverkarna rekommenderar en skrapa bör användas. I avsaknad av särskilda instruktioner kan du använda en spatel med tänder.

Made by SoftUniq © 2015, Hardstone Sverige